Grant Refinement Workshop

In accordance with UniSZA's objective towards MYRA 5 stars, FSK will organise a grant refinement workshop. The two-day workshop will be held on 11 March 2019 (Monday) for Session I and 12 March 2019 (Tuesday) for Session II. The target group are from FSK lecturers.

The workshop aimed to refine the grant application form in 2019 particularly FRGS and LRGS  and TRGS which will be opened in a short time. What's more, the workshop is expected to help members on the best way to nurture high impact grant application while expanding the likelihood of acquiring MOE grants.

The tentative of the workshop is as per the following:

Session I: Laboratory Based Research Grant (Lab-Based Research)

March 11, 2019 (Monday)
8:30 am - 4:00 pm.
Information Technology Center Laboratory (Block A)

Session II: Community-Based Research Grant

March 12, 2019 (Tuesday)
8:30 am - 4:00 pm.
Information Technology Center Laboratory (Block A)

Print Email

banner physio day 2018

UniSZA Physiotherapy Club (UPC) akan mengadakan program Physio Day 2018 di Uitm Chendering, Kuala Terengganu pada 8 Disember 2018 (Sabtu). Penganjuran Physio Day pada kali ini merupakan tahun ke-4 diadakan di peringkat komuniti. Objektif penganjuran ini diadakan di UiTM adalah untuk memperkenalkan Program Diploma Fisioterapi di sana disamping menjalin kerjasama dengan pihak UiTM Chendering. Selain itu, program ini bertujuan untuk memberi informasi dan pengetahuan kepada warga UiTM berkaitan perawatan fisioterapi, jenis-jenis penyakit yang boleh dirawat melalui fisioterapi dan penjagaan kesihatan yang betul. Pelbagai aktiviti yang disediakan kepada peserta seperti ujian kecergasan dan kesihatan, ujian antropometri, booth pameran dan sukaneka.  

Print Email

Go Green Go Health 2018

Pada 29 SEPTEMBER 2018 (sabtu), Persatuan Pelajar Diagnostik ( Diagsa ) akan berkolaborasi dengan salah satu kelab di bawah Universiti Malaysia Terengganu ( Hevotech ) akan menjayakan satu program iaitu Go Green Go Health yang memfokuskan kepada komuniti di Kg Banggol Tok Esah, Manir Terengganu.

Aktiviti yang bakal dijalankan adalah:

  1. Khidmat derma darah dan pemeriksaan kesihatan secara percuma.
  2. Jualan makanan disediakan.
  3. Pameran seperti pertanian, ikan, pameran kesihatan dan pertunjukan pertolongan cemas
  4. Pertandingan dan permainan yang menarik seperti bola beracun, belon air, mewarna, tarik tali, gubahan barangan recycle dan macam-macam lagi.
  5. Ceramah-ceramah yang pastinya akan menarik minat penduduk setempat.

Semua dijemput hadir

Print Email

White coat Ceremony 2018

Pusat Pengajian Pemakanan dan Dietetik, Fakulti Sains Kesihatan akan mengadakan‘White Coat Ceremony’ untuk pelajar tahun akhir Ijazah Sarjana Muda Dietetik (Kepujian) FSK 2018 bagi mempersiap para pelajar sebelum memasuki latihan klinikal.

‘White Coat Ceremony’ ini akan melibatkan beberapa slot taklimat penempatan klinikal yang turut menitikberat etika dan perspektif profesional bagi memperkasa kompetensi pelajar tahun akhir Ijazah Sarjana Muda Dietetik (Kepujian) FSK. Majlis ini bertujuan memberi penerangan terperinci kepada pelajar mengenai jadual dan penempatan latihan klinikal, mendedahkan pelajar tentang persediaan diri dengan pengetahuan asas, memanfaatkan ilmu yang dipelajari dan menggalakkan kemahiran aplikasi ilmu teori kepada praktikal dan mengingatkan pelajar mengenai peraturan-peraturan dan disiplin diri yang perlu ditekankan sebelum memulakan latihan klinikal.

Majlis ini akan diadakan pada 1 Oktober 2018 (Isnin) bertempat di Dewan Teater, UniSZA Kampus Perubatan

Print Email

More Articles ...